Ateneumin Repin-näyttely menestys poikkeuksellisissa oloissa

04.11.2021 - Kulttuuri
Julkaisun kuva
Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen

Repin-näyttelyssä vieraili kesän 2021 aikana yhteensä 113 000 kävijää. Näyttely oli ensimmäinen Repinin koko uraa esittelevä katsaus Suomessa 2000-luvulla. Suuri osa teoksista nähtiin ensimmäistä kertaa Helsingissä.

Repin-näyttelyn lipunmyyntiyhteistyötä varten otettiin käyttöön aikaikkunatoiminto, joka on maailmalla useissa museoissa käytössä. Toiminnon avulla kävijä sai valita lippu.fi -verkkokaupassa vierailuaikansa etukäteen, minkä avulla varmistettiin vieraiden terveysturvallisuus sekä kokoontumisrajoitusten toteutuminen koronapandemian aikana.

”Aikaikkunatoiminto toimi meidän näkökulmastamme hyvin. Liput myytiin niin nopeasti, että ostotilanteessa olevien asiakkaiden auttaminen jäi lähes kokonaan Lippu.fin asiakaspalvelun harteille. Koronarajoitusten muuttuessa muutimme muun muassa myytävien lippujen määrää ja viimeisen myytävän aikaikkunan ajankohtaa, mutta muutokset tulivat nopeasti voimaan. Tuntui, että voimme luottaa siihen, että asiat tehdään kerralla kunnolla. Kun saimme käytännön kokemusta asiakkaiden liikkumisesta rajatun sisäänkäynnin aikana, pystyimme myös lisäämään ja tarkentamaan asiakkaille menevää tietoa nopeasti, mikä oli tärkeää”, Ateneumin taidemuseon viestintäpäällikkö Johanna Eiramo kertoo.

Eiramon mukaan aikaikkunat sopivat ruuhkaisiin tapahtumiin, joissa on tiedettävä aikaan sidottujen lippujen lukumäärä.  Erityisesti, jos sisäänpääsy tapahtuu vain muutamasta ovesta, auttaa aikaikkunatoiminto asiakkaiden oikea-aikaisessa ohjaamisessa sisään. Asiakkaat pysyvät hyvällä tuulella ja asiakaspalvelun haastavia tilanteita voidaan minimoida.

Yhteistyö Ateneumin ja Lippu.fin välillä alkoi ja eteni Eiramon mukaan mutkattomasti. ”Näyttelyliput ja niiden monet alennus- ja maksumuodot tarkastettiin yhdessä. Käytimme myös hyväksemme kolmen kielen mahdollisuutta. Normaalivuotena, jolloin matkailu olisi ollut mahdollista, olisimme ottaneet myös venäjän kielen käyttöömme”, Eiramo kertoo.

”Lippu.fin kumppanituki ja asiakaspalvelu auttoivat nopeasti ja ammattimaisesti. Lippu.fin lipunmyyntijärjestelmä ei ollut meille vanhastaan tuttu, mutta kaikki meidän kannaltamme keskeiset asiat saatiin järjesteltyä yhdessä. Saimme opastuksen laitteiden käyttöön ja lisäapua sitä tarvittaessa.”

”Meillä oli suora yhteys Lippu.fin henkilöstöön ja saimme nopean ja asiantuntevan avun myös kesän kuumimpina päivinä, lomakauden huipussa. Myös varahenkilöjärjestelmä oli sumplittu toimivaksi. Ilman Lippu.fin asiantuntijoita olisimme olleet pulassa monta kertaa”, Eiramo kiittää.

X