APUA UKRAINALLE ! -tukikonsertti

02.03.2022 - Uutiset
Julkaisun kuva

Tampere-talo, Iso sali
Ke 16.3.2022 klo 19.00

Tamperelaiset taidelaitokset järjestävät yhteistyötahojensa kanssa monitaiteisen Apua Ukrainalle! -tukikonsertin Ukrainan kriisin uhreille keskiviikkona 16. maaliskuuta klo 19 Tampere-talon Isossa salissa. Konsertin tuotto ohjataan lyhentämättömänä Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Jan Söderblom, ja konsertin juontavat näyttelijät Petra Karjalainen ja Panu Raipia. Konsertin suojelijana toimii Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Tukikonsertissa Tampere-talon Ison salin lavalle nousee vaikuttava joukko artisteja. Konsertissa kuullaan otteita Ukrainan Donetskin alueella syntyneen säveltäjä Sergei Prokofjevin (1891–1953) rakastetusta Romeo ja Julia -sarjasta, jota rytmittävät Sorin Sirkuksen ilma-akrobaatit ja Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin näyttelijöiden lausuntataide. Lausujina esiintyvät Heidi KiviharjuElisa PiispanenSaska Pulkkinen ja Arttu Soilumo ohjaajanaan Hilkka-Liisa Iivanainen.

Sopraano Anu Komsi esittää kiovalaisen Reinhold Glièren (1875–1956) Konsertonkoloratuurisopraanolle ja orkesterille, ja baritoni Tommi Hakala tarttuu Richard Wagnerin (1813–1883) Lentävänhollantilaisen monologiin. Konsertin päättää Jean Sibeliuksen (1865–1957) sinfoninen runo Pohjolantytär.

Tukikonsertin lipulla voi vierailla koko konserttipäivän ajan Tampere-talossa sijaitsevassa Muumimuseossa.

Liput ovat myynnissä Lippu.fi-verkkokaupassa ja Tampere-talon lipunmyynnissä. Peruslippu kustantaa 49 euroa. Lisäksi konserttikävijöiden on mahdollista lisätä ostamansa lipun hintaan lisätukea joko 50, 100 tai 150 euron arvosta.

Konsertti kestää n. 2 tuntia ja sisältää yhden väliajan.

Tuotanto: Tampere-talo ja Tampere Filharmonia

Konsertin mahdollistavat
Aamulehti
AiCan
Akun Tehdas
Lippupiste
Sara Hildénin taidemuseo
Sorin Sirkus
Suomen Punainen Risti Tampereen osasto
Tampere Filharmonia
Tampereen kaupunki
Tampereen Komediateatteri
Tampereen Ooppera
Tampereen Taidemuseo
Tampere-talo
Tampereen Teatteri
Tampereen Työväen Teatteri
Vapriikki

X