Ateneumin taidemuseon lipunmyynti alkaa Lippu.fin kanavissa

19.04.2021 - Uutiset
Julkaisun kuva

Lippu.fi aloittaa yhteistyön Ateneumin taidemuseon kanssa. Ateneum avaa ovensa jälleen tiistaina 27.4.2021 ja lipunmyynti esillä olevaan taidemaalari Ilja Repinin näyttelyyn alkaa Lippu.fin kanavissa* tiistaina 20.4. klo 9.00. Turvallisen käynnin varmistamiseksi museovieraat pääsevät ostamaan saapumisajankohdan näyttelyyn ennakkoon.

Ateneum odottaa suurta kysyntää lipuille Ilja Repinin näyttelyyn. ”Tämän vuoksi olemme valinneet kumppaniksemme Lippu.fin, jolla on monipuoliset myyntikanavat ja ruuhkatilanteissakin suuri kapasiteetti lipunmyyntiin”, toteaa Ateneumin museonjohtaja Marja Sakari. ”Olemme iloisia, että saamme avuksemme Lippu.fin ja sen monipuoliset valtakunnalliset myyntikanavat poikkeuksellisessa tilanteessa museon pitkän kiinniolon jälkeen. Museon avauduttua esillä oleva Ilja Repinin näyttely on taidemaailman tapaus, johon pääsyä yleisö odottaa innokkaasti. On hienoa, että pääsemme vihdoin avaamaan odotetun näyttelyn kävijöille turvallisesti”, Sakari iloitsee. Ateneum on ollut suljettuna koronaviruksen leviämisen estämiseksi 30. marraskuuta 2020 alkaen.

Aluksi museon avautuessa yleisöllä on pääsy vain kolmannen kerroksen Ilja Repinin näyttelyyn. Myöhemmin yleisö voi vierailla myös Fokus-salin näyttelyssä Hannu Väisänen ja Schillmark-variaatiot sekä Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyssä ja Ateneum tiedottaa tästä myöhemmin. Rajaamalla pääsyä näyttelyihin taataan se, että yleisön museokäynti on varmasti turvallinen. Ilja Repinin näyttely on esillä 29.8.2021 asti ja Hannu Väisäsen näyttely 8.8.2021 asti.

Myös Lippu.fillä odotetaan innokkaina Ateneumin avautumista jälleen. ”Olen iloinen, että voimme osaltamme auttaa Ateneumia tämän harvinaislaatuisen näyttelyn saattamisessa suuren yleisön nähtäville”, kertoo Lippupisteen kumppanuuspäällikkö Maria Penttinen. ”Sisäänpääsyn varmistaminen ostamalla lippu kätevästi ennakkoon tietylle kellonajalle mahdollistaa turvallisen museokäynnin. Sisääntulijoita rajataan ajallisesti ja määrällisesti, jolloin museokävijät pääsevät rauhassa tutustumaan Ilja Repinin näyttelyn yli 140 mestariteokseen näinä poikkeuksellisinakin aikoina.

Ateneum on Suomen taiteen koti ja osa Kansallisgalleriaa. Ateneumin kokoelmaan kuuluu yli 20 000 kansallisaarretta, jotka ovat kaikkien suomalaisten yhdessä omistamia taideteoksia. Rakastettujen taiteilijoiden kuten Albert Edelfeltin, Akseli Gallen-Kallelan, Helene Schjerfbeckin, Hugo Simbergin ja Ellen Thesleffin teosten lisäksi Ateneumissa nähdään vaihtuvia menestysnäyttelyitä kotimaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta.

*myyntikanavat rajatusti: Lippu.fi -verkkokauppa, Lippu.fin puhelinpalvelu (0600 900 900, 2€/alk. min + pvm/mpm) ja Stockmannit.

Kuva: Ville Malja

X