Vuonna 2020 Lippu.fi-verkkokaupan ostotapahtumista yli puolet tehtiin mobiililaitteella

10.12.2020 - Uutiset
Julkaisun kuva

Koronapandemia on vaikuttanut voimakkaasti ihmisten toimintaan, jonka myötä digitalisaatiossa on tapahtunut hurja loikka ja kuluttajat ovat entistä aktiivisemmin siirtyneet asioimaan verkossa. Paytrailin julkaisemassa Verkkokaupan trendit 2021 -raportissa korostetaan mobiiliostamisen merkitystä vuonna 2021. Erityisesti maksamisen helppous korostuu mobiiliostoissa – maksutapoja tulee olla monipuolisesti eikä maksamiseen saa kulua liikaa aikaa.

Varsinkin MobilePayn suosio maksutapojen joukossa on kasvanut voimakkaasti ja Paytrailin raportin mukaan viimeistään vuonna 2021 jokaisen verkkokaupan tulisi ottaa se maksutapavalikoimaansa. Myös Lippupisteellä MobilePayn suosio on huomattu, sillä sen avulla on maksettu tänä vuonna lippuostoista jopa yli 13%. MobilePay onkin noussut vahvaksi kilpailijaksi suomalaisten suosimalle verkkopankkimaksamiselle.

Muutosta on nähtävissä myös mobiiliasioinnin kasvavassa suosiossa. Lippupisteellä 50,9% verkkokaupan ostotapahtumista on tehty tänä vuonna mobiilissa ja lähes kaikissa tapauksissa mobiililaitteena on toiminut puhelin. Luku on tätäkin suurempi, kun mukaan otetaan ostojen lisäksi myös muu selaaminen – tällöin puhutaan jopa 70% osuudesta. Vuonna 2019 mobiiliostamisen osuus oli vielä alle 50%, mutta syksyllä 2019 lanseeratun uuden mobiiliystävällisemmän verkkokauppamme myötä mobiiliostamisen trendi lähti selkeään nousuun. Myös Lippu.fi-sovelluksen latausmäärät ovat kasvussa. Tällä hetkellä sovellus on ladattu noin 170 000 kertaa.

Lisääntyneen mobiikäytön takia on tärkeää, että myös markkinointimateriaalit skaalautuvat mobiiliin. Viime vuonna toteutetun verkkokaupan uudistuksen myötä myös verkkokaupan kuvakoot päivittyivät vastaamaan lisääntynyttä mobiilikäyttöä. Lippu.fi-verkkokaupan ajantasaiset kuvakoot löydät mediakortistamme. Myös Lippu.fi-sovellukseen on mahdollista saada maksullista bannerinäkyvyyttä. Olethan tämän tiimoilta yhteydessä digitoimistoomme.

X