Panostamme digitaalisten palveluidemme saavutettavuuteen

23.09.2020 - Uutiset
Julkaisun kuva

Meille on tärkeää, että digitaaliset palvelumme ovat kaikkien ulottuvilla. Käynnissä olevalla saavutettavuusprojektilla varmistamme, että kaikki Lippu.fin palvelut täyttävät digipalvelulain mukaiset saavutettavuuskriteerit.

Projektin myötä:

  • Kaikissa kuluttajille suunnatuissa palveluissa on saavutettavuusseloste.
  • Kuluttajilta tulevaa saavutettavuuteen liittyvää palautetta varten on luotu prosessi.
  • Lippu.fin palveluiden saavutettavuus on testattu.
  • Digitoimistomme huomioi aina saavutettavuuden markkinointipalveluissaan.
  • Järjestelmien jatkokehityksessä on priorisoitu saavutettavuusnäkökulma.

Projektista vastaa projektipäällikkö yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Kehitämme Lippu.fi-verkkokaupan, Inhouse Webshop- ja Eventim.Light -järjestelmien, sekä markkinointipalveluidemme saavutettavuutta. Saavutettavuusselosteet ja palauteprosessi ovat valmiit siirtymisajan päätyttyä, tänään 23.9.2020.

Lippu.fi-verkkokauppa

  • Lippu.fi täyttää suurelta osin kansainvälisen Web Content Accessibility Guidelines 2.1 -ohjeistuksen A- ja AA-tason kriteerit. 
  • Lippu.fi-verkkokauppa on arvioitu, ja saavutettavuuden nykyinen tila ja puutteet esitellään saavutettavuusselosteessa.
  • Lippu.fi tarjoaa sähköisen palautekanavan saavutettavuuspalautteen jättämistä varten. Palautteeseen vastataan 14 päivän sisällä. Saavutettavuusselosteen yhteyteen tulee sähköinen lomake, jonka kautta käyttäjä pystyy antamaan palautetta palvelusta.

Syksyn aikana uusia versiopäivityksiä tulee kahden viikon välein, ja jokaisessa versiossa on myös saavutettavuusparannuksia. Olemassa olevat puutteet pyritään korjaamaan vuoden 2020 aikana.

Markkinointipalvelumme

Lippu.fin Digitoimisto on perehtynyt saavutettavuuteen kesällä 2020. Oikeakielisyys ja selkeät lauserakenteet edistävät tekstin vaikuttavuutta ja saavutettavuutta. Kumppaneille suunnattuun mediakorttiin on lisätty saavutettavuuteen liittyviä ohjeita.


Osalla kumppaneistamme on käytössä myös Inhouse Webshop- tai Eventim.Light-verkkokauppa. Olemme parantaneet järjestelmien saavutettavuutta seuraavasti:

Inhouse Webshop

Inhouse Webshop täyttää osittain WCAG 2.1 A- ja AA-kriteerit. Suurimmat kehityskohteet liittyvät näppäimistö- ja ruudunlukijakäytön tukeen. Ajankohtaisin tilanne on luettavissa palvelun saavutettavuusselosteesta.

Eventim.Light-kauppa

Eventim.Light-kauppa täyttää suuren osan WCAG 2.1. A- ja AA-kriteereistä. Palvelu täyttää kaikki A- ja AA-kriteerit 15.10.2020 mennessä. Perusrakenne, labelit ja fokusjärjestys ovat pääosin kunnossa. Suurimmat kehityskohteet liittyvät ruudunlukijan ja näppäimistön tukeen kuten näkyvään kohdistukseen ja palautteeseen. Joistakin elementeistä puuttuvat alt-tekstit. Ajankohtaisin tilanne on luettavissa palvelun saavutettavuusselosteesta.

Lue lisää

Lisätietoa Lippu.fin palveluiden saavutettavuudesta löydät tästä infopaketista. Kysy lisää myyntitiimiltämme tai projektipäällikkö Inka Heliniltä.

X